28 май 2014

Ябълков сладкиш



Продукти

3 ябълки
3 круши
2 яйца
4 с.л. захар
100 мл прясно мляко
70 гр брашно
20 гр стопено масло
1 ч.л. бакпулвер
ванилия
кора от 1 лимон

Заливка

100 гр захар
1 разбито яйце
50 гр стопено масло
50 гр филирани бадеми

Приготвяне  

Почистете плодовете и ги нарежете на филийки. Сложете ги в голяма купа.
Разбийте яйцата, захарта и млякото до получаване на балончета. Добавете брашното, смесено с бакпулвера, ванилията и лимоновата кора. Накрая сипете маслото  и разбъркайте. 
Сипете сместа при плодовете и объркайте всичко, за да може добре да полепне тестото по тях.
Сипете тестото в покрита с хартия за печене и намазана с масло форма. Изпечете сладкиша в предварително загрята на 180 градуса фурна за около 35 - 40 минути.
За заливката разбъркайте заедно яйцето, захарта и маслото. Намажете сладкиша и поръсете с бадемите. Върнете във фурната за още десет минути.





Няма коментари:

Публикуване на коментар