18 май 2014

Торта Рафаело



Блат:

6 яйца
180 гр захар
160 гр пресято брашно
2 ванилии

Крем:

400 гр кондензирано подсладено мляко
250 гр меко масло
150 гр кокосови стърготини
75 гр настърган на ситно бял шоколад

Приготвяне:

Разбивате белтъците на твърд сняг. Жълтъците се разбиват на пухкав крем със захарта и ванилиите. Прибавяте бавно белтъците, като бъркате леко с дървена лъжица. След това ръсите от пресятото брашно. Изсипвате в намаслена и посипана с брашно форма. Печете на 150° около 40 минути на първото ниво на печката.
Оставяте го хубаво да изстине.

За крема разбивате маслото с кондензираното мляко и прибавяте стърготините и шоколадът.

Блатът срязвате на три части с помощта на остър и дълъг нож. Сиропирах с прясно мляко и ванилия, но не много. След това мажете крема, като за отгоре оставяте най-много, за да покриете тортата и отстрани. Поръсвате с кокосови стърготини. Аз украсих тортата с домашни бонбони Рафаело.


От тук

Няма коментари:

Публикуване на коментар