500 гр изчистена коприва
1 връзка пресен лук
2 стръка пресен чесън
3 с.л. брашно
1 с.л. червен пипер
черен пипер и сол на вкус
джоджен
смлени печени орехи
100 гр натрошено сирене
50 гр пармезан
Копривата се попарва в 2 литра вряща, подсолена вода за около 5 минути. След това се пасира.
В друг съд се задушават нарязаните на дребно пресен лук и чесън, брашното и червения пипер. Сместа се разрежда с пасираната с вода коприва. Така ври 15 минути. Подправя се с черен пипер, сол и джоджен на вкус.
Супата се поднася топла с натрошено сирене, 1-2 с.л. едро смлени орехи и настърган пармезан.
Няма коментари:
Публикуване на коментар