22 май 2014

Соленки



Продукти за тестото

500 мл вода
125 г масло
300 г брашно
1/4 ч.л. сол
1/4 ч.л.захар

4 яйца

За пълнежа

2 яйца
200 гр сирене
кашкавал 

разбито яйце за намазване
смес от семена за поръсване

Приготвяне

В тенджера сложете маслото, водата,захарта и солта да заврат. Изсипете наведнъж брашното във врящата вода и енергично бъркайте докато получите гладка топка тесто. Оставете тестото да се охлади и прибавете едно по едно яйцата като разбивате с миксер с бъркалките за тесто. 

За пълнежа смесете настърганото на едно сирене с разбитите яйца. По желание може да сложите и малко настърган кашкавал.

Върху обилно набрашнен плот разточете част от тестото. Нарежете го на квадрати. Сложете по 1 с.л. от плънката и намажете краищата с разбитото яйце.

Прегънете баничките по диагонал, подредете ги в тава, покрита с хартия за печене и ги намажете с разбито яйце. Поръсете ги със семената и изпечете в предварително загрята на 180 градуса фурна.




Няма коментари:

Публикуване на коментар