За блата
190 г меко масло
90 г пудра захар
12 г какао
2 яйца
5 жълтъка
225 г стопен на водна баня натурален шоколад
8 белтъка, разбити на сняг със 125 г захар
1 ванилия
Карамел
150 г захар
200 г течна неподсладена сладкарска сметана
1 с.л.масло
200 г печени белени безсолни фъстъци
100 мл течна неподсладена сладкарска сметана
100 г натурален шоколад
Шоколадов крем с фъстъци
100 мл течна неподсладена сладкарска сметана
100 г натурален шоколад
200 г ситно смлени белени печени фъстъци
1 ч.ч. течна сметана
1 консерва карамелизирано кондензирано мляко
Приготвяне
Карамелизирайте захарта до получаване на светъл карамел. Намалете котлона. Загрейте сметаната до кипване. Сипете я внимателно на малки части в карамела и бъркайте до получаване на хомогенна смес. Накрая добавете маслото и фъстъците. Оставете крема да се охлади, след което го излейте върху единия блат.
Кипнете сметаната и в нея сложете шоколада и отстранете от котлона. Прибавете ситно смлените въстъци и бъркайте до получаване на гладък крем. Като се охлади леко го излейте върху карамеления пласт.
Разбийте добре сметаната на твърд сняг. Отделно разбийте и кондензираното мляко. Смесете двата крема и нанесете върху пласта с шоколад. Оставете малко от крема, за да измажете тортата отстрани.
Отгоре сложете втория блат и изравнете тортата. Украсете по ваш вкус.
Няма коментари:
Публикуване на коментар