Продукти
5 яйца
1 1/2 ч.ч.захар3 ч.ч. смлени орехи
1 с.л. галета
1 ванилия
настъргана кора от 1/2 лимон
Крем
1/2 литър прясно мляко
5 с.л. захар
4 с.л. брашно
2 жълтъка
1 ванилия
100 г натурален шоколад
За украса
какао за поръсване
Приготвяне
Разбийте на пухкав крем жълтъците с половината от захарта. Прибавете лимоновата кора и ванилията.
Разбийте на сняг белтъците с останалата захар. Смесете внимателно жълтъчната смес с белтъците, орехите и галетата.
Постелете голяма правоъгълна тава (от фурната) с хартия за печене. Изсипете тесто и го загладете. Изпечете в предварително загрята на 150 градуса фурна.
За крема в тенджера смесете захарта, брашното, ванилията и жълтъците, разредете с млякото и сварете гъст крем. След като крема е готов, още докато е горещ, сипете в него начупения шоколад. Разбъркайте, за де се разтопи. Оставете крема леко да се охлади.
Отрежете ореховата кора на две еднакви парчета. В по-дълбок съд сложете едната половина, сипете половината от леко топлият крем и покрийте с другата кора. Намажете с останалия крем и поръсете с какао.
Поставете сладкиша в хладилника и сервирайте на другия ден.
От тук
Няма коментари:
Публикуване на коментар