Продукти
4 парчета телешко бонфиле
2 яйца
100 гр брашно
100 гр галета
олио
сол и черен пипер
Приготвяне
Филетата се поставят в найлонов плик и се начукват до дебелина 4-5 мм. С нож се правят разрези по краищата на начуканите филета. Подправят се със сол и пипер от двете страни.
Овалват се първо в брашно, след това се потапят в яйце и накрая в галетата.
Шницелите се пържат в дълбок съд от двете страни до златисто.
След като се извадят от мазнината се отцеждат върху кухненска хартия.
Може да поднесете със салата от краставици и заквасена сметана.
Салата с краставица и заквасена сметана
1 краставица
сол
черен пипер
2 супени лъжици оцет
1/4 връзка копър
2-3 скилидки чесън
60 гр заквасена сметана
Краставицата се обелва и се разрязва на две по дължина. Семките се изчистват с малка лъжичка. Краставицата се нарязва на тънко. Посолява се и се оставя за 20 минути, за да се отцеди от водата. След това се овкусява с черен пипер и сол на вкус, оцета, нарязания на ситно копър и чесъна. Обърква се със сметаната.
Рецептите са от форума на bg-mamma
Няма коментари:
Публикуване на коментар