24 май 2014

Крем с кайсии и маскарпоне



За крема

250 гр маскарпоне
200 гр заквасена сметана
125 гр натурално крема сирене
150 гр пудра захар
кората и сока от половин портокал
200-300 гр кайсии

бишкоти
сока от един един портокал
филирани бадеми
3-4 кайсии за украса


Приготвяне

Маскарпонето, заквасената сметана и крема сиренето се разбиват на гладък крем заедно със захарта (захарта сложете на вкус). Прибавят се сока и кората от портокала и пак се разбива. Накрая сложете и нарязаните на ситни парченца кайсии.

Нарежете бишктите на половинки и ги потопете в портокаловия сок. Във всяка чашка сложете по две половинки и покрийте с крем. Оставете в хладилника за няколко часа. Преди сервиране поръсете с филирани бадеми и резенчета кайсия.



Няма коментари:

Публикуване на коментар