21 май 2014

Торта "Милка"



За блатовете (за диаметър 24 см форма)

10 белтъка

250 гр пудра захар

300 
гр смлени орехи - запачени предварително
2 с.л. брашно

За крема


10 жълтъка
1 литър прясно мляко
3 пудинга с варене  "Д-р Йоткер" ( сметана или ванилия )
250 гр меко масло
300 гр млечен шоколад "Милка"
300 гр бял шоколад "Милка"
3 супени лъжици брашно
150 гр захар
100 мл сладкарска сметана
2 желатина


Разбийте белтъците и захарта на сняг,  прибавете ситно смлените ядки и брашното и разбъркайте.

Изпечете 3 еднакви блата в предварително загрята на 180 градуса фурна. 
Оставете ги да изстинат напълно.
Сложете 800 мл от млякото заедно със захарта за крема да заври.
В останалите 200 мл студено мляко разбъркайте с миксер жълтъците, брашното и пудингите.
Махнете за малко горещото мляко от котлона и на много тънка струйка добавете от него към яйчната смес.
Върнете крема на котлона и на много слаб котлон варете, докато стане гъст. 
Още докато е горещ крема, сипете е него желатина и разбъркайте. Оставете да се охлади.
След като кремът се охлади , прибавете разбитата на пяна сметана и мекото масло и с миксер разбийте до хомогенност.
Разделете крема на 2  части, в едната част сложете разтопения на водна баня бял шоколад, а към другата част - млечния кафяв шоколад.
Сглобете тортата в тава със свалящ се ринг, като редувате блат, крем, блат, крем, блат и крем накрая. Оставете за една нощ в хладилника. Украсете по желание.





Няма коментари:

Публикуване на коментар