За блатовете (за диаметър 24 см форма)
10 белтъка
250 гр пудра захар
300 гр смлени орехи - запачени предварително
За крема
10 жълтъка
3 пудинга с варене "Д-р Йоткер" ( сметана или ванилия )
250 гр меко масло
300 гр млечен шоколад "Милка"
300 гр бял шоколад "Милка"
3 супени лъжици брашно
150 гр захар
100 мл сладкарска сметана
2 желатина
Разбийте белтъците и захарта на сняг, прибавете ситно смлените ядки и брашното и разбъркайте.
Изпечете 3 еднакви блата в предварително загрята на 180 градуса фурна.
Оставете ги да изстинат напълно.
Сложете 800 мл от млякото заедно със захарта за крема да заври.
В останалите 200 мл студено мляко разбъркайте с миксер жълтъците, брашното и пудингите.
Махнете за малко горещото мляко от котлона и на много тънка струйка добавете от него към яйчната смес.
Върнете крема на котлона и на много слаб котлон варете, докато стане гъст.
Още докато е горещ крема, сипете е него желатина и разбъркайте. Оставете да се охлади.
След като кремът се охлади , прибавете разбитата на пяна сметана и мекото масло и с миксер разбийте до хомогенност.
Разделете крема на 2 части, в едната част сложете разтопения на водна баня бял шоколад, а към другата част - млечния кафяв шоколад.
Сглобете тортата в тава със свалящ се ринг, като редувате блат, крем, блат, крем, блат и крем накрая. Оставете за една нощ в хладилника. Украсете по желание.
Няма коментари:
Публикуване на коментар