За тестото
250 мл топла вода
2 с.л. мед
1 пакетче суха мая (7 грама)
500 гр брашно
3 с.л. олио
2 ч.л. сол
Ароматно олио
100 мл олио
чубрица
червен пипер
лют пипер
сол
В контейнера на хлебопекарната слагаме водата, 2 с.л. мед, маята, пресятото брашно, олиото и солта. Включваме на програма за месене. Ако е необходимо се добавя още малко брашно.
След като програмата свърши, вадим тестото и го разделяме на 16 топки.
От всяка топка правим фитил, който завързваме на възел.
Питките поставяме в намаслена тава и оставяме да втасат, докато станат двойно по-големи.
Изпичат се в предварително сгорещена фурна на 220 градуса. Още горещи се намазват с ароматното олио.
От тук
Няма коментари:
Публикуване на коментар