2 пакета чаени бисквити
100 гр печени лешници
125 гр меко масло
За пълнежа
250 гр крема сирене
3 яйца
400 гр заквасена сметана
150 гр захар
1 ванилия
настъргана кора от 1 лимон
За глазурата
300 гр пресни ягоди
250 гр ягодов конфитюр
В купа разбийте с миксер сиренето заедно със захарта, лимоновата кора и ванилията. Прибавете яйцата, разбъркайте, а накрая сипете и сметаната. Объркайте всичко добре и сипете крема в бисквитената подложка.
Изпечете чийзкейка в предварително загрята на 170 градуса фурна за около 40-50 мин. Трябва да добие приятно златиста коричка, но да остане леко мек. Не бива да се препича.
След като чийзкейка се охлади добре го намажете с малко затоплен конфитюр. Оставете да престои една нощ в хладилника.
Отгоре наредете ягодите, нарязани на парченца и намажете с останалия конфитюр.
Няма коментари:
Публикуване на коментар