22 май 2014

Бутер тесто с лешници




500 гр бутер тесто
100 гр кафява захар
100 гр млечен шоколад
1/2 ч.ч. сурови счукани лешници
1 белтък

За глазурата

30 гр бял шоколад
1 ч.л. масло 
2 с.л. течна сметана


Предварително размразете бутер тестото.  
Поръсете целия лист с лешниците и кафявата захар.
Навийте на руло и го срежете по средата. 
Усучете двете половини като ги вкарате през разреза.
Намажете с белтък и сложете начупения на малки парченца млечен шоколад  по цялата повърхност на тестото.
Сложете го в загрята на 190 градуса фурна и го изпечете до златисто.
Разтопете белия шоколад за глазурата с маслото и сматаната.
След като извадите сладкиша от фурната го полейте с глазурата.



От тук

Няма коментари:

Публикуване на коментар