18 май 2014

Лятна торта с праскови и маскарпоне


500 г обелени и нарязани на кубчета праскови
400 г бишкоти
250 г захар
500 г сирене „Маскарпоне”
400 г заквасена сметана
200 г крем сирене Philadelphia
50 мл бренди
200 мл портокалов фреш (за напояване на бишкотите)
сокът и кората от 1 портокал (за крема)
2 стръка мента
1 ванилия

За декорация:
1 праскова
шепа филирани бадеми


Маскарпонето, заквасената сметана, крем сиренето и захарта се разбиват на пухкав крем,  с миксер (за около 10 минути).
Ароматизира се с ванилията, сокът и настърганата кора от портокал и брендито, и отново се разбива.
Прасковите се нарязват на малки кубчета и се прибавят към крема, заедно с наситнената мента.
По стените и дъното на кръгла форма за торта (26 см), се подреждат потопените в портокаловия сок бишкоти.
Разпределя се 1/2 от крема, върху него отново се слага ред бишкоти и се завършва с останалия крем.
Тортата се оставя в хладилник поне за 6 часа. Преди поднасяне се декорира с нарязаната на полумесеци праскова и филираните бадеми.


Източник

Няма коментари:

Публикуване на коментар