30 юни 2014

Торта с кайсии и шоколадови целувки
















Продукти за блата

4 яйца
1 ч.ч. захар
1 ванилия
1 ч.ч. брашно


Продукти за крема

400 мл прясно мляко
1 опаковка ванилов крем Oле на Dr. Oetker
400 гр заквасена сметана
180 гр пудра захар
500 гр кайсии
20 гр желатин

250 гр конфитюр от кайсии
1 кутия шоколадови целувки - 16 бр. (моите са с праскова и глазура от бял шоколад)

За декорация

праскови
кайсии
череши
вишни
малини
червено грозде


За блата разбийте яйцата със захарта докато утроят обема си. Прибавете ванилията и с внимателно бъркане брашното.
Изпечете в тортена форма върху хартия за печене в пердварително загрята на 180 градуса фурна. След като блата се охлади го разрежете на две.

Разбийте крема според описанието на опаковката. Прибавете заквасената сметана и разбъркайте за кратко.
Пасирайте почистените кайсии със захарта. Прибавете към тях разтопения и леко охладен желатин. Смесете пюрето от кайсии с крема и разбъркайте внимателно.

Стегнете в тортен ринг единия от блатовете. Намажете  с конфитюра, сложете малка част от крема, разнесете и притеснете с другия блат. Изсипете останалото количество крем, разнесете и върху него подредете целувките като притиснете леко, за да потънат в крема. Приберете в хладилника за поне 12 часа. След това освободете тортата от ринга и украсете по желание.





Няма коментари:

Публикуване на коментар