08 юни 2014

Ванилени кравайчета
















150 гр брашно
70 гр царевично нишесте
80 гр пудра захар
80 гр смлени орехи
150 гр масло със стайна температура
2 жълтъка

100-150 гр пудра захар за овалване
3 ванилии


Приготвяне

В купа се пресяват брашното, нишестето и захарта. Прибавят се и смлените орехи.
Маслото се нарязва на малки парченца и заедно с жълтъците се прибавят към сухите съставки. Меси се, докато тестото стане гладко. Тестото се поставя в прозрачно фолио и се оставя в хладилника за една вечер.
На следващия ден от студеното тесто се оформят кравайчета от фитил с дължина 5-6 см. Подреждат се в тава и се пекат до порозовяване в предварително загрята фурна на умерена температура.
Още докато са горещи се овалват в пудра захар, в която сме прибавили ванилиите.
Съхраняват се в метална кутия.

Няма коментари:

Публикуване на коментар