08 юни 2014
Ванилени кравайчета
150 гр брашно
70 гр царевично нишесте
80 гр пудра захар
80 гр смлени орехи
150 гр масло със стайна температура
2 жълтъка
100-150 гр пудра захар за овалване
3 ванилии
Приготвяне
В купа се пресяват брашното, нишестето и захарта. Прибавят се и смлените орехи.
Маслото се нарязва на малки парченца и заедно с жълтъците се прибавят към сухите съставки. Меси се, докато тестото стане гладко. Тестото се поставя в прозрачно фолио и се оставя в хладилника за една вечер.
На следващия ден от студеното тесто се оформят кравайчета от фитил с дължина 5-6 см. Подреждат се в тава и се пекат до порозовяване в предварително загрята фурна на умерена температура.
Още докато са горещи се овалват в пудра захар, в която сме прибавили ванилиите.
Съхраняват се в метална кутия.
Абонамент за:
Коментари за публикацията (Atom)
Няма коментари:
Публикуване на коментар