08 юни 2014

Торта с бишкоти и сладко от ягоди


За крема

200 мл течна сметана
300 гр заквасена сметана
4-5 с.л. пудра захар
3 с.л. портокалов сок
настъргана кора от 1 портокал

сок от 2 портокала за напояване на бишкотите
бишкоти Савоярди
сладко от ягоди

Приготвяне

Заквасената сметана се разбива с пудрата захар, портокаловия сок и настърганата портокалова кора. Отделно се разбива течната сметана, която с внимателно бъркане се прибавя към крема със заквасена сметана.
В откопчаваща се форма (20 см) се подреждат ред бишкоти, напоени в портокалов сок. Сипва се половината крем и върху него се разпределя сладкото от ягоди. Върху сладкото сложих още малко от крема и тогава следващия ред бишкоти. Завършва се с останалото количество крем. Тортата се прибира за поне 5-6 часа в хладилника. След това се освобождава от ринга и се украсява.
Моята украсата по борда е от карамелизиран кокос, а отгоре останалия от сладкото сок.


Няма коментари:

Публикуване на коментар