Продукти за около 10 броя
2 яйца
250 мл прясно мляко
1 ч.ч. брашно
1 с.л. пудра захар
щипка сол
1 ванилия
масло за намазване на готовите палачинки
шоколад, мед или сладко
Разбийте белтъците на сняг заедно с пудрата захар. След това разбийте жълтъците с млякото, прибавете брашното, ванилията и солта и бъркайте до получаване на гладка смес. Трябва да се получи каша по-гъста от палачинкова. Ако е необходимо добавете още брашно или мляко.
С внимателно бъркане прибавете белтъците към жълтъчната смес.
Загрейте тефлонов тиган и сипете не пълен черпак смес, разстелете я равномерно с дъното на черпака. Тези палачинки се правят малки и дебели, а не като стандартните. След като повърхноста засъхне обърнете палачинката и я изпечете и от другата страна.
След като свалите от огъня намажете с масло. Поднесете топли с течен шоколад, мед или сладко.
Няма коментари:
Публикуване на коментар