09 юни 2014

Гъбена супа


200 гр гъби 
400 мл вода 
300 мл прясно мляко
300 мл течна готварска сметана
30 гр масло за пържене на гъбите
2 с.л. брашно
1 зеленчуков бульон
сол и черен пипер


Приготвяне

Слагате на котлона да заври водата със зеленчуковия бульон.
Гъбите се режат на кубчета и се пържат до златисто в маслото. Прибавя се сол на вкус.
Водата и бульона се слагат в тенджара на котлона. Когато водата заври се изсипват изпържените гъби. Добавят се прясното мляко и течната сметана. Така се оставят за 3 минути. След това се слага предварително размитото в студена вода брашно. Кашата се излива в тенджерката и се бъркате постоянно. 
Накрая се овкусява с черен пипер и се оставя да къкри за 5 минути на среден огън.

Няма коментари:

Публикуване на коментар