За блатове
7 белтъка
2/3 ч.ч. захар
1 ч.л. екстракт ванилия
150 гр кокос
За крема
200 гр меко масло
400 гр подсладено кондензирано мляко
100 гр орехи
150 гр бисквити с вкус на лимон
400 гр заквасена сметана
кората от 1 лимон
1 ч.л. ванилия
300 г ягоди или малини
За глазурата
100 мл течна сладкарска сметана
100 гр бял шоколад
7 белтъка
2/3 ч.ч. захар
1 ч.л. екстракт ванилия
150 гр кокос
За крема
200 гр меко масло
400 гр подсладено кондензирано мляко
100 гр орехи
150 гр бисквити с вкус на лимон
400 гр заквасена сметана
кората от 1 лимон
1 ч.л. ванилия
300 г ягоди или малини
За глазурата
100 мл течна сладкарска сметана
100 гр бял шоколад
Първо приготвих крема, защото трябва да престои в хладилника за час-два.
С миксер разбийте маслото и кондензираното мляко. След като е станал пухкав и гладък крем, прибавете заквасената сметана, кората на един лимон и ванилията. Разбъркайте за кратко и прибавете смените орехи и бисквити.
Оставете крема в хладилника да стегне.
За блатовете разбийте белтъците на сняг със захарта и ванилията. Сложете на части кокоса и бъркайте с шпатула много внимателно. Разделете на две и изпечете два еднакви блата върху хартия за печене на 160 градуса, докато станат леко златисти. Оставете ги да изстинат напълно.
Сложете в тортения чиния единия блат и го стегнете с ринг. Сложете половината крем, заравнете и наредете плътно всичките ягоди. Сложете втория блат и намажете втората половина от крема. Приберете в хладилника.
За глазурата затоплете сметаната на котлона и отдръпнете щом се образуват балончета. Сипете настъргания бял шоколад и бъркайте, докато напълно се разтопи. Изчакайте да се охлади и залейте тортата, така както е закопчана с ринга. Приберете отново в хладилника за поне 8 часа, за да стегне.
За украса съм сложила потопени в бял шоколад и след това в кокос череши.
Рецептата е от тук
Страхотна торта Иве! Имах удоволствието да я опитам уникална e ! Истинско приключение!
ОтговорИзтриванеБлагодаря много, Руми! Наистина е много вкусна!
ОтговорИзтриване