08 юни 2014

Линцерови сладки



500 гр брашно
250 гр масло
200 гр пудра захар
2 яйца
кората на един лимон

мармалад от ягоди за слепване
пудра захар за поръсване


В купа се пресяват брашното и захарта. Оформя се кладенче и в него се чукват яйцата, лимоновата кора и маслото, нарязано на парченца. Омесва се гладко тесто. Поставя се в найлонов плик и се оставя да отлежи една нощ в хладилник.
От тестото се разточва кора с дебелина половин сантиметър и се изрязват по две еднакви формички, като на едната в средата се прави дупка.
Пекат се на около 170 градуса до порозовявяне.
След като изстинат се слепват с мармалада и се поръсват с пудра захар.
Съхраняват се в метална кутия.



Няма коментари:

Публикуване на коментар