200 гр топено сирене
1 морков
2 червени чушки
2 картофа
2 зеленчукови бульона
За крутоните
2 филии хляб
масло за намазване
червен пипер
чубрица
Приготвяне
Настъргания морков и ситно нарязаните чушки се задушават в тенджера. Прибавят се настърганите на едро картофи и бульоните и се долива с топла вода. След като ври около 40 минути се добавя топеното сирене, нарязано на колелца и се оставя да поври докато се разтопи.
Ако е необходимо долейте още топла вода.
След като се свали от огъня се пасира.
Филиите хляб се мажат с маслото и се поръсват с подправките. Режат се на кубчета и се пържат за няколко минути от всички страни.
Супата се поднася топла с кубчета крутони.
Няма коментари:
Публикуване на коментар