300 гр млечен шоколад
1/2 ч.ч. течна сметана
50 гр масло
1 консерва подсладено кондензирано мляко
1 ч.ч. едро смлени ядки
1 ч.ч. смлени какаови бисквити
ромова есенция
Загрейте на котлона сметаната, маслото и шоколадите.
Оставете разтопената смес да изстине и добавете кондензираното мляко, ядките, бисквитите и ромовата есенция. Ако е необходимо добавете още бисквите. Трябва да се получи гъста и мека смес.
Готовата смес оставете в хладилник за през нощта.
Оформете гладки топчета с големина на орех.
Украсила съм бонбоните с разтопен шоколад и перлени бои.
Може да оваляте в какао, ядки, кокосови стърготини или нещо друго по ваш вкус.
Няма коментари:
Публикуване на коментар