За тестото:
2 ч.ч. брашно
1 ч.ч. пудра захар
1/2 ч.л. бакпулвер
170 гр масло със стайна температура
2 яйца
2 ванилии
щипка сол
Пълнеж:
сладко от вишни или друго сладко по избор
В голяма купа с помощта на миксер, се разбиват маслото и пудрата захар. Добавят се едно по едно яйцата и пак се разбива.
Ванилиите, солта и бакпулвера се смесват с брашното и се прибавят към маслената смес, като се разбърква с бъркалките за тесто или се меси на ръка.
Готовото тесто се увива във фолио за свежо съхранение и се прибира в хладилник за най-малко 2-3 часа.
След като тестото се е охладило много добре, се разделя на 4 части.
Покрийте голяма тава с хартия за печене и директно в нея оформете тестото като цилиндър и с помощта на малка лъжичка или пръсти, направете кладенче в средата и напълнете със сладкото. В една тава на по-голямо разстояние едно от друго, може да оформите и изпечете 2 от частите на тестото.
Печете в предварително загрята на 170 градуса фурна.
Покрийте голяма тава с хартия за печене и директно в нея оформете тестото като цилиндър и с помощта на малка лъжичка или пръсти, направете кладенче в средата и напълнете със сладкото. В една тава на по-голямо разстояние едно от друго, може да оформите и изпечете 2 от частите на тестото.
Печете в предварително загрята на 170 градуса фурна.
След като рулцата са се охладили, внимателно, защото са много крехки и чупливи, нарежете на филийки по диагонал.
Няма коментари:
Публикуване на коментар