14 декември 2018

Кантучини с бадеми, сушени череши и бял шоколад

















3 ч. ч. бяло брашно
2 ч. л. бакпулвер
щипка сол
1 ч. ч. кристална захар
4 яйца
2 с. л. олио
3 ванилии
100 гр бадеми
100 гр сушени череши
100 гр бял шоколад

В купа се пресяват брашното, бакпулвера, ванилията и солта.
С миксер се разбиват яйцата, захарта и олиото, докато всичко се смеси добре. Постепенно се слага брашното на части.
Накрая се добавят бадемите, сушените череши и шоколада.
В голяма тава, покрита с хартия за печене с мокри ръце се оформят две рула на разстояние едно от друго, защото тестото увеличава обема си.
Пекат се около 20 - 25 минути.
Още докато са горещи, рулата се режат на филийки по 1,0 - 1,5 см с помощта на нож за хляб. Резените се подреждат в тавата и се връщат във фурната за още 5-10 минути или докато добият златист цвят.
След като се извадят от фурната се поставят веднага върху решетка.

Няма коментари:

Публикуване на коментар