За блата:
6 яйца
130 гр пудра захар
150 гр брашно
За крема:
250 гр маскарпоне (може и заквасена сметана)
1/2 ч. ч. пудра захар
1 ванилия
Разбийте с миксер белтъците с половината захар на твърд сняг. Отделно разбийте жълтъците с останалата захар, докато побелеят и удвоят обема си. Прибавете внимателно белтъците и брашното към жълтъците като ги редувате и бъркате внимателно с шпатула, за да не спаднат.
Изсипете сместа върху намазана с масло и поръсена с брашно хартия за печене, с която сте покрили тавата от фурната. Печете в умерена фурна на 180 градуса.
След като извадите от фурната още докато блата е горещ го навийте на руло, така както е с хартията.
Докато ви изстива сладкиша, разбивате маскарпонето със захарта и ванилията.
Отстранете хартията и намажете рулото с крема. Сложете мармалад колкото на вас ви харесва - повече или по-малко и навийте на руло. Увийте го във фолио и го сложете в хладилника да се стегне и охлади.
Поръсете с пудра захар и поднесете.
Няма коментари:
Публикуване на коментар