Продукти за крема:
800 гр заквасена сметана
250 гр маскарпоне
1 ч.ч. пудра захар
кората на 1 портокал
2-3 с.л. портокалов сок
100 гр боровинки
бишкоти "Савоярди"
сок от 2 портокала
100 гр боровинки
За украсата:
боровинки
малини
ягоди
Приготвяне:
В голяма купа се смесват сметаната, маскарпонето, захарта, портокаловата кора и портокаловия сок. Разбиват се на гладък крем. Боровинките се смилат в блендер и се прибавят към крема - бърка се с миксера, докато се смесят добре.
В тортената чиния се поставя тортен ринг. Бишкотите се режат по диагонал, потапят се портокаловия сок и се подреждат по следния начин:
Върху бишкотите се изсипва половината крем и 100 гр боровинки.
Подрежда се втори ред бишкоти и останалия крем. Тортата се прибира в хладилника за поне 12 часа.
Отстранява се ринга и се украсява с пресните плодове.
Няма коментари:
Публикуване на коментар