16 декември 2014

Елхички


За тестото:
125 гр меко масло
150 гр пудра захар
3 яйца
200 гр брашно
1 ч.л. бакпулвер
1 ванилия
1/2 ч.ч. счукани орехи
1/2ч.ч. микс от сушени плодове
настъргана кора от 1/2 портокал 

За украса:
стопен бял шоколад
суров  шам фъстък
бонбони

Приготвяне:
Разбийте на хубав крем маслото с пудрата захар, след това прибавете едно по едно яйцата и портокаловата кора. Пресейте брашното заедно с бакпулвера и ванилията и го сипете в маслената смес. Разбъркайте с шпатула и сложете ядките и сушените плодове.

Направете  фунийки от хартия за печене. Прищипете ги с тел бод, за да не се развиват.

Напълнете фунийките с кексово тесто 2/3 и ги сложете в огнеопорни чаши, пълни с брашно, за да стоят изправени по време на печенето.  Изпечете в предварително загрята на 170 градуса фурна за около 15 - 20 минути.

Оставете кексчетата да се охладят. Изравнете долната част на "пънчето", намажете ги с разтопен бял шоколад и оваляйте със суров шам фъстък. Украсете с дребни бонбони.



Няма коментари:

Публикуване на коментар