27 октомври 2014

Бисквитена торта



2 пакета бисквити "Роден край" с масло
прясно мляко за напояване

Продукти за крема:
125 гр меко масло
200 гр бял шоколад
400 гр заквасена сметана
200 мл сладкарска сметана
2-3 с.л. пудра захар
кората от 1/2 лимон
1 ванилия
100 г кокосови стърготини

2 банана
кокосови стърготини
сладко от боровинки

Маслото се разбива с пудрата захар на пухкав крем. Прибавят се ситно настъргания бял шоколад, ванилията, лимоновата кора и заквасената сметана. Отделно се разбива сметаната и внимателно се смесва с масления крем. Накрая се прибавят кокосовите стърготини.
Бисквитите се потапят в млякото и се редят в чиния с поставен ринг за торта. Слага се част от крема и върху него кръгчета банан. Отново бисквити, крем, до изчерпване на продуктите. Така тортата престоява няколко часа в хладилника. Отстранява се ринга и се посипва с кокосови стърготини.
Поднася се със сладко от боровинки.


Няма коментари:

Публикуване на коментар