20 септември 2014

Лятна манджа


2 тиквички
2 патладжана
5 печени червени чушки
5 домата
1 глава лук
1 глава чесън
2 с.л. доматено пюре концентрат
червен пипер
олио
1 с. л. захар
сол
черен пипер
магданоз за поръсване
сирене


Патладжана се реже на кубчетача и се слага в подсолена вода в час, за да се отцеди горчивия сок. След това се измива добре и подсушава с хартия. Пържи се в сгорещено олио, докато омекне. Вади се върху кухненска салфетка, за да се отцеди мазнината.
Тиквичките се режат на кубчета и се пържат в същата мазнина, оставят се на салфетка при патладжана.
Накрая се запържват чушките. Също се оставят да се отцедят. 
По желание мазнината се прецежда и чист съд и в нея се запържва ситно нарязания лук и целите скилидки чесън. Прибавя се една пълна супена лъжица червен пипер, настърганите домати, доматеното пюре, солта и захарта. Разбърква се често, за да не загори. Готви се, докато водата от доматите изври и манджата остане само на мазнина. Тогава се добавят изпържените зеленчуци.
Манджата се сервира поръсена с магданоз и по желание натрошено сирене.

Няма коментари:

Публикуване на коментар