Тесто:
2 яйца250 г масло на стайна температура
120 г пудра захар
380 г брашно
1/4 ч.л. сода бикарбонат
щипка сол
ванилия
Глазура:
100 г шоколад
1 с.л. масло
есенция портокал
смлени ядки
В купа пресяваме брашното със содата, щипката сол и ванилията.
Маслото се разбива с пудрата захар на гладък крем.
След това се прибавят едно по едно яйцата и разбъркваме отново.
Накрая на части добавяме брашното.
Готовото тесто пълним в пош с постевен звездовиден накрайник. Шприцоваме бисквитите върху хартия за печене, на разстояние една от друга.
Фурната се загрява на 180 градуса, а през това време поставяме тавата в хладилника, за да се стегнат сладките и да не загубят формата си по време на печене.
Пекат се за 10-12 минути, докато придобият лек загар. След като ги извадим от фурната, оставяме бисквитите върху решетка, за да изстинат.
За глазурата: на водна баня се разтопяват шоколада и маслото. След като махнем от котлона, добавяме портокаловата есенция.
Всяка сладка се декорира с шоколад и смлените ядки.
Няма коментари:
Публикуване на коментар