02 август 2015

Бисквитена торта















За крема:
500 гр маскарпоне
400 гр заквасена сметана
1 ч.ч. течна сметана
200 гр кафява захар
кората на един портокал

600 гр маслени бисквити
300 гр сладко от вишни

Маскарпонето и заквасената сметана се разбъркват със захарта и портокаловата кора. Не се използва миксер, за да не се втечни заквасената сметана. Така приготвения крем се смесва с предварително разбитата течна сметана.
В чиния с поставен ринг в нея, се подрежда ред от бисквитите, мажат се обилно с крем, а върху крема сладкото от вишни. Получват се 4 реда бисквити и крем. Отгоре и отстрани се измазва с крем. Украсява се с плодове.


Няма коментари:

Публикуване на коментар