За крема:
500 гр маскарпоне
300 мл течна сметана
300 гр пудра захар
1 ч.л. екстракт ванилия
400 гр бишкоти Савоярди
1 консерва компот от ананас
200 гр малини
За украсата:
малини
череши
френско грозде
вишни
прясна мента
Течната сметана се разбива до получаване на меки връхчета. Отделно се разбива маскарпонето със захарта. Двата крема се смесват внимателно.
Бишкотите се режат по диагонал и се потапят в сока от компота. Редят се в откопчаваща се тортена форма. Слага се част от крема и се заравнява добре с шпатула. Отгоре се подреждат половината резени ананас и половината от малините. Пак бишкоти, крем, плодове. Завършва се с крем. Ако ви остане от крема, може да измажете и тортата отстрани, след като махнете ринга.
Тортата се прибира в хладилника за поне 10 часа.
Украсява се с пресните плодове и ментата.
Няма коментари:
Публикуване на коментар